Thursday 12 December 2013

මාළු ඩෙවල් ගෙදරදීම රස බලමු .

              
     අවශ්‍ය දැ  :
                
                                තලපත් මාළු                    500g
                                ලොකු ළුණු                        50g
                                  තක්කලි  ගෙඩි                    02
                                  මාළු මිරිස් කරල්                   06
                                     අමුමිරිස්  කරල්                   04
                                   කැලී  මිරිස්‌    තේ හැදී             04 පමණ   
                                   ගම්මිරිස් කුඩු    තේ  හැදී          1/2
                                    දෙහි ගෙඩි                                   01
                                      සුදුළුණු   (සිහින්ව කපා ගන්න ලද )   තේ හැදී 01
                                       ඉගුරු      (සිහින්ව  කපා ගන්න ලද )   තේ හැදී  1/2
                                       කරපිංචා   ස්වල්පයක් 
                                        පදමට  ලුණු
                                        සොයා සෝස්                                       තේ හැදී   04
                                         තක්කාලි  සෝස්                              මේස  හැදී     03
                                          සුප් කැට                                                       01
                                            සිනි                                                         තේ හැදී 1/2
                                             එළවළු තෙල්                                                1/2    
                                          වතුර ස්වල්පයක්
                                      
                                                   
                             
            
    සාදන ක්‍රමය_  
                       
                                      පළමුව  සෝදා පිරිසිදු  කරගත්  මාළු  කැබලි වලට කපා ගන්න  ඉන් අතුරුව
                                      එයට  දෙහියුෂ, ලුණු , සහ ගම්මිරිස් කුඩු  එකතු කර  අත ගා (සීසන් කරගන්න )
                                       විනාඩි 15  පමණ  තබන්න .ඉන්පසු , ලොකු ළුණු ,මාළු මිරිස්, තක්කාලි ,ඩෙවල්
                                       හැඩයට  කපා  ගන්න .(මෙය  ඔබ කැමති ආකාරයකට උනත් කපා  ගත හැක .)
                                        අනතුරුව පිරිසිදු භජනයක් ලිප තබා , එය රත්වූ පසු  එයට තෙල්  දමා  තෙල් රත්වූ
                                        පසු   මාළු  කැබලි  තෙලට දමා හොදින් බැද ගන්න  ඉන් පසු පිරිසිදු  භජනයක් ලිප
                                         තබා , එය රත්වූ  පසු  එයට තෙල් ස්වල්පයක් දමා රත්වූ පසු , කපා ගන්න ලද
                                        සුදුළුණු , ඉගුරු , එකතුකර , රන් පැහැය වූ පසු  එයට කරපිංචා, සහ ලොකු ළුණු,
                                           මාළුමිරිස් එකතු කරමින් මද වෙලාවක් පිස ගන්න , අනතුරුව , එයට කැලි මිරිස්,
                                             සහ සොයා සෝස් ස්වලපයක්  මිශ්‍ර කර ,බැදගත් මාළු  කැබලිද එයට එකතු කර
                                          ලිපේ ගින්දර මදක් අඩුකර ,එයට තක්කාලිසෝස්, සිනි . සහ අනිකුත් රස කාරක
                                          මිශ්‍ර කර ,විනාඩියකින්  පමණ වතුර ප්‍රමානවත් පරිදි එකතු කර ලිපෙන් ඉවතට
                                           කර ගැනීමට පෙර ඩෙවල් හැඩයට කපා ගත් තක්කාලි කැබලි එකතු කර  හැකි
                                          විගස  ලිපෙන් බාගන්න . අනතුරුව සදා ගත් මාළු ඩෙවල් සුදුසු භාජනයකට දමා
                                         කැම මේසයට  යවන්න .
                                         


     ඔබට වැදගත් වන කරුණු කීපයක් - ඔබට අවශ්‍යනම්  මෙයට කංකුන්  සහ ලිස් එකතු කර ගත හැක නමුත්
                                                             ඔබ කංකුන්, සහ ලිස් එකතු කල යුත්තේ .අවසන් අවස්ථවේදී, මන්ද
                                                             ඔබ ප්‍රථමයෙන්  , කංකුන්, සහ ලිස් එකතු කර ගත්තානම් ,පැහැය
                                                            රසය වෙනස් වන බැවිනි .


                                                                                                                      මන්නුක ශ්‍රී   රෙසිපි සිංහළෙන්

No comments:

Post a Comment